tisdag 13 november 2012

Groet och pynt

Idag verkar det vara lite som dagen innan julafton. Det staedas och pyntas frenetiskt och jag kaenner mig mest i vaegen. Bade Anna och Poonam hade vaeldig feber inatt, sa jag har sympatitittat pa film med Anna som fortfarande aer lite spak. Hur som helst sa har lamporna idag kompletterats med en massa tagetesgirlenger.

Uma utanfoer var tagetesprydda doerr
De mer troende fastar idag foer att hedra guden Laxmi. Vi icke troende fick havregrynsgroet (!) till frukost. Sjaelv brukar jag slaenga i mig groeten foer att sojamjoelken inte ska bli varm eller groeten inte bli kall. Haer kokades groeten i mjoelk...och foerstas socker. Sa foerutom att jag inte laengre aer van vid komjoelk, sa var mjoelken dessutom varm. Men det gick foervanansvaert laett att fa ner den aenda. Till lunch serverades vi icke troende hedningar en annan groet av beaten rice (platta riskorn som aets okokta) blandat med banan och varm mjoelk. Ytterligare en utmaning som jag klarade av.

Undrar hur mycket okokt ris svaeller i magen?
Foerutom Laxmi firas ocksa kon idag. Har sett nagra kossor med tikka i pannan dvs faergade flaeckar. Tidigare idag sag jag en hund som hade kvar sin blomsterkrans fraen igaer.

En av de mer vaelmaende hundarna foersedd med blommor.
Jag aer raedd att det vaentas mer socialiserande ikvaell. Och kortspel. Tydligen aer det bara under festivalerna som det aer ok att spela kort och da passar de pa att goera det massor, och med pengar inblandat. Aterkommer med rapport om det...

1 kommentar:

  1. prövningar-prövningar men det är väl bara att bita ihop. Trevligt att Du rapporterar så mycket.
    Ha det bra
    Pappa

    SvaraRadera