lördag 24 november 2012

Tyg, falafel och supermodell


En lyckad loerdag boerjar naerma sig sitt slut. Dagen boerjade sisadaer eftersom min mage och jag fortfarande inte aer helt oeverens (och har blivit mindre och mindre kompisar de senaste dagarna). Sa i morse tog Uma med mig till kvartersapoteket igen och jag fick en ny dos piller plus nagra andra piller. Efter lite vila var jag fit for fight, sa vi begav oss ut pa jakt efter tyg till nepalesiska draekter till mig. Skitsvart eftersom allt aer galet moenstrat och faergglatt. Jag koepte i alla fall tyg till tva draekter och gick till en skraeddare. Om en vecka kommer resultatet...

Mycket att vaelja pa....det ena vaerre aen det andra.


Visst kaenns det saaaa Sofia ;)

En av soemmerskorna pa sin "tramp-singer".
Pa eftermiddagen begav jag och Anna tog oss till Thamel, turistkvarteren foer att se nagot annat, bland annat maenniskor som aer lika bleka ;) Men bara resan dit aer ett litet jippo i sig. Det aer i stort sett omoejligt att begripa sig pa vilken linje som gar var. Och foer all del att se vilken minibuss som har vilket nummer utan "assistans". Vi kliver pa ganska tidigt pa linjen, vilket innebaer att vi far sittplatser och slipper haenga utanpa. Det gar naemligen att klaemma in hur manga som helst i en miniuss. Inte foerran allt luftrum aer fyllt med kroppsmassa och det inte kan haenga fler pa utsidan av doerren aer det fullt. 28 st tror jag vi maxade. Laegg till att de koer som galningar och nagra vassa fartgupp sa aer det som en tripp pa Groena Lund...foer tva kronor.

Vi har det bra, vi haer bak i bussen...
Lite av tanken var ocksa att besoeka ett trekking-foeretag i Thamel som jag fatt tips om. Men det var foerstas staengt. Shoppade lite presenter till er daer hemmavid. Nagra minuters promenad utanfoer turistkvarteren hittade vi ett litet lokal-hak som serverade falafel. Och pannkakor. Och oel. Vilken lycka! Hygienen kanske kan betraktas som tveksam, men va fanken, magarna aer ju redan helt upp och ner.

Charmknutten som serverade lokaloelet Everest.

Charmknuttan som aer mitt saellskap.

Sa haer glad blir man av att aeta pannkaka... med kniv och gaffel.
Atervaende till Thamel foer en kopp kaffe...som blev till en drink...som blev till langdraget babblande med en nepales som haevdade att han var supermodell. Resan hem aer inget som mammor och pappor vill veta nagot om, men den involverade att foelja en ev fotomodell och hans polare ner i ett parkeringgarage, inte-helt-nyktert koerande, uppvisande av reklamskylt med samme fotomodell (inte upplyst sa det aer hoegst oklart om det var han) och slutligen taxi med en chauffoer som hann goera oss lite oroliga naer han valde nagon slags kostig som genvaeg.

Kaffe serverades med...popcorn.

Mysbrasa som vaermde mer aen nog.

Visst aer det vael sa att en gt aer den baesta magmedicinen?

Inte sa smickrande bild foer min del. Men sa aer det ju i foerhallande till en supermodell ;)
Hem anlaende vi lite foer sent foer att familjen skulle vara helt lyckliga misstaenker jag... men bade jag och Anna aer mycket noejda med var loerdag. Klockan aer strax efter midnatt haer, dags foer bingen!

3 kommentarer:

  1. Älskar den här bloggen! Riktigt underhållande läsning :D

    Lil sis

    SvaraRadera
  2. Trodde först de hade ål.. Fann det mycket konstigt att det skulle göra dig glad!
    Men sen tittade jag på bilderna och insåg att det nog var öl du skrev om... (( :

    SvaraRadera