torsdag 8 november 2012

Varfoer Soffan visits Nepal?


Hoppsan, insag att det kanske finns nagon som kikar in haer som inte vet varfoer jag befinner mig i Nepal (eftersom det verkar som att tva av mina systrar tror att den haer bloggen aer vaerd att marknadsfora...). Foer att goera en lang historia kort sa var jag inte ledig sarskilt mycket i somras. Det mest bara blev sa av flera anlednignar. Istaellet taenkte jag fly faeltet senare under hosten.

Jag menar inte att jag aer eller kaenner mig gammal, men det finns saker som andra gjorde naer de var sadaer 20 ar, som jag angrar att jag inte gjorde. Att sitta pa nagot alderdomshem och angra saker jag inte gjort har jag ingen lust med. So off you go little Soffipropp!

Volontaerjobb lockade eftersom jag gillar tanken att laera kaenna en plats och dess invanare pa ett annat saett aen att resa runt och ”turista”. Google fick bli min radgivare... Och sa hamnade jag haer. Dels att jag var nyfiken pa Nepal, men framforallt att det var ett de projekt jag hittade som verkade geniunt, serioest och som jobbar med kvinnofragor pa ett bra satt. Att det nu visat sig att de arbetar mest med barn ar en helt annan historia... Men mer om organisation jag volotnaerar for finns haer:

Naer jag aenda befinner mig i Nepal kommer jag att passa pa att vandra ocksa. Har inte bestaemt var och naer aen, men troligtvis tva veckor i boerjan av december.

Passar pa att bjuda pa nagra fler bilder fran lagenheten. Hall tillgodo!


I det haer huset pa andra vaningen bor vi.

Rummet daer jag och Anna bor.

Vardagsrummet daer Dhurbas systerson sover naer han aer hemma.

Fran vaenster Poonam, Dhurba, Uma


1 kommentar:

 1. Du försvann så fort att jag inte hann säga "På återseende och ha en fantastisk resa" (som om det skulle behövas sägas?) Efter mina typ 2 1/2 år som volontär så blir jag ändå avundsjuk på din tid i främmande miljö. Jag öser ofta ur mitt erfarenhetsförråd från mina olika volontärresor och önskar dig många upplevelser utöver det vanliga!

  "Inled mig gärna på krokiga vägar" är ord som jag skickar med dig!!!!

  Kul att du fått en barngrupp på halsen ;-)

  Ha en fantastisk tid så ses vi när det nya året är ungt!


  /T

  SvaraRadera