måndag 10 december 2012

Munkar och inhaegnad skog

Igar hade vi avslutning med tjejgruppen, sa nu aer det lite turistande pa "hemmaplan" som gaeller innan jag beger mig ut pa vandring.

Idag var planen att ge oss ut pa en promenad via Kapan Monestry, till Gokarna Reserved Forest. Magproblemen hemsoeker mig igen, sa efter att ha besoekt medicinmannen igen gav sig en nagot foersvagad Sofia ivaeg i saellskap med Anna och Hildning.

Med sikte pa kullen begav vi oss av och efter att ha fragat om vaegen 20 ganger sa hittade vi backen mot munkklostret Kopan Gumpa. Det var en ganska disig dag, men utsikten var aenda enastande. Det hoell pa att ga fel redan haer eftersom klostret var staengt foer retreat, men efter att ha sett lagom ledsna ut fick vi komma in aenda. En verkligt lugn oas jaemfoert med nere i stan. Det enda som stoerde var ett och annat flygplan...och foerstas generatorn som drog igang naer stroemmen broets. Vi passade pa att sla oss ner foer en clementinpaus i den vaelskoetta traedgarden, daer det var mycket formklippt som gaellde.

Ut ur stan...

...till nagot mer landsbygdsliknande, med risfaelt, getter och hoens.

Upp pa hoejden. Byggnaden pa bilden aer ett annat kloster, staengt foer besoekare.

Inne vid Kopan Gompa. Vael ompysslad traedgard trots torkan.

Fruktstund.

Fran klostret hade vi laest att det skulle ga en vandringsled till Gokarna skogen. Kanske hittade vi inte riktigt raett led, men fram kom vi aenda. Vael daer visade sig detta skogsreservat vara inhaegnat med murar, taggtrad och bevaepnade vakter...sa det blev nagot av ett antiklimax att fa lov att vandra UTANFOER muren och titta in pa traedtopparna.

Sa haer i efterhand laeser jag i Lonely Planet att det det aer guidade turer i skogen som gaeller och da ifran andra sidan vid en golfbana och nagon lyxig resort...kanske skulle ha laest lite noggrannare innan...

Utsikt oever foer stunden torkade risfaelt.

Nagonstans gick det fel, sa vandringsleden hamnade pa asfalt.

Hilding exalterad oever att fotas med getter,
men man kan ju kolla in utsikten ocksa.

Vi hamnade pa villovaegar i en gammal by naer
vi foersoekte hitta en vaeg in i skogen.
 
Hade inte vakterna varit sa tungt bevaepnade hade jag klivit oever muren...

Istaellet blev det promenad utanfoer muren, laengs med risfaelt.

Ganska avslagna tog vi taxt tillbaka sista biten. Nu aer jag totalt utmattad och hoppas att dundermedicinen kan verka aeven denna gang, annars blir det en tuff vandring foer mig i bergen. Nagot positivt aer att jag tror att foerkylningen boerjar ge med sig. De stora illgroena snorlobborna i handfatet blir faerre och faerre ;)

Kartan aer uppdaterad med dagens utflykt:

Sofias Kathmandu

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar