lördag 1 december 2012

Nepalesisk bio och svenskt krubb

Uppstigning kl 07.00 foer att traska ivaeg till biografen. Morgonfoerestaellningen aer billigare och om man dessutom finner sig i att naestan sitta med naesan i duken sa kostar bion mindre aen 4 kr. Filmen vi sag hade allt, action, romantik, drama, musikal och komedi i ett. Det var vilda slagsmal med vansinniga ljudeffekter, skrikande flickor, liiiite laettklaedda flickor, synkade dansnummer, snabba mopeder och riktigt manliga hjaeltar. Det enda som saknades var....engelsk textning. Men jag hoell mig vaken i de dryga tva timmar som filmen varande  :)

Naer vi kom hem var tanken att vi skulle bjuda pa svensk frukost. Men de som var kvar hemma hade troettnat pa att vaenta...och kokat ris. Sa det var bara att tugga i sig. Och sa fick var frukost agera lunch istaellet. Vi bjoed pa youghurt med corn flakes och banan, apelsinjuice och smoergas med hummus och groensaker. Det ats, men en del var tveksamma till att ata youghurt foer att det aer foer kallt.


Haer far man knappt plats med rumpan mellan diskbaenken och en saeng.

Astha hjaelper till att skiva bananer till frukostyoughurten

Mackorna var nog det som uppskattades mest pa frukosten.

Sen var det dags foer att bjuda pa svensk middag. Typ kokt potatis, koett och sas. Men vegetariskt. Sa det blev lins- och cashewnoetsbiffar, kokt potatis, brunsas och en vitkalssallad. Alla at och maten tog slut, sa det blev nog godkaent. Men nyss hoerde jag att det tassades i koeket och att nagon stekte pa riset som var kvar sedan i morse. Med tanke pa vilka lass med ris de brukar aeta sa tyckte de nog att vi var lite snala med portionerna ;)

Uppstaellning kring bordet. Det aets i omgangar eftersom det inte finns
sa manga tallrikar. 

Prabin, brorsonen lagar ofta mat. Och aer nog den som lagar
godast mat. Han aet linsbiffarna med god min och tog om!


Dagen till aera at alla med sked, annars aeter de flesta med hoegerhanden.
Totalt i hushallet finns summa en gaffel, ingen bordskniv, och sex skedar.


Nagon gang naermare lucia ska vi nog foersoeka oss pa att baka pepparkakor (utan ugn) och kanske goera saffranspannkaka och gloegg.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar