onsdag 5 december 2012

The beauty and the tiger (och jakten pa perfekta flipflops)

Inte nagot saerskilt att rapportera idag. Foerutom de vardagliga lektionerna har vi varit pa shoppingrunda (utan stoerre framgang) foer att skaffa souvenirer. Anna, som har haft soender sina aelskade flipflops, gick dock 100% infoer att hitta ett par vaerdiga ersaettare. Vilket var laettare sagt aen gjort. Det var ett himla klaemmande och kaennande och provande i massor av butiker innan hon till slut foell foer ett par....men det slutade aenda med att hon behoevde lana plaster naer vi kom hem.
Haha, och sa till aemnet i rubriken...De aer naemligen ganska aerliga haer och saeger vad de tycker. Jag aer vael medveten om jag inte aer nagon klassisk spaed skoenhet med alltfoer god klaedsmak.  Sa jag har inte lagt nagon stoerre vikt vid att Anna ges manga komplimanger och jag pa sin hoejd far hoera nagot om rosiga kinder. Men haeromdagen var Umas bror pa besok. Han beroemda Anna foer att hon var snygg, smal, hade nepalesiska oegon och bla bla. Sen vaende han sig till mig och sa "You, you are more like a tiger!" och sa blaste han upp sig sa mycket han kunde. Jag har svart att tro att han menade det som nagot riktigt postivt, men jag vaeljer att ta det som en komplemang. Jag aer gaerna en tiger :)


8 kommentarer:

 1. heja tiger.
  Har idag ätit julgröt d.v.s.risgrynsgröt. Har ni någon sådan på er rismeny?
  Pappa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi fick nat som de kallad ricepudding foerut. Det liknade risgrynsgroet fast de hade liksom geggat ihop den med varm mjoelk sa den var mer flytande. Givetvis hade de ocksa haft i maengder med socker. Och idag har vi atit ris i nagong puffad variant. Ris gaer att ata pa oaendligt manga saett!

   Radera
 2. Om nån säger dumma saker om min Fia så kommer jag dit och slår dom på näsan! Hårt!
  Med botongen!
  *kramar*
  /Y

  SvaraRadera
  Svar
  1. De sager inga dumma saker. Att vara tiger aer inte dumt. Och sa far jag foerstas kommentarer om mitt gula har.
   Idag hade jag nepalesiska draekt till lektionerna, da fick jag minsann hoera att jag var beautiful ;)
   Kramar

   Radera
  2. Va bra! ( :
   Då slipper jag åka till Nepal och slå folk på näsan. Det är ju jul snart.

   Radera
 3. Hahaha jag kan verkligen se mig dig där borta :D Jag tror också att han menade det som en komplimang men inte riktigt visste hur han skulle lägga fram det...
  Kom på att när vi var i Indien så åt vi något som liknade risgrynsgröt, det hette typ paysam. Är det nåt som finns i Nepal?

  Lillasyster

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inget namn jag kaenner igen. Men det heter vael saekert nagot annat pa nepalesiska. Men vi far ju faktiskt havregrynsgroet ibland. Nu har Uma fattat att jag inte aer sa foertjust i varm mjoelk, sa hon kokar saerskild groet pa vatten at mig och utan sa mycket socker i ;) Men de kryddar den med kardemumma, nejlikor och petar i litelite kokosnoet, russin och ibland mandel, sa det aer riktigt mumsigt.
   Tigerkramar ;)

   Radera
 4. Det är insidan som räknas! Där slår du de flesta med hästlängder (läs ponnylängder). Är avis på dina fina dräkter, blir ju toppen att mysa i hemma om man inte tycker de passar in i Borlängekulturen. Annars skulle du bli snyggast på Kupolen, det är jag säker på! Kan man beställa en tunika om du får måtten på tjocksmocken? Kram Suzanna

  SvaraRadera