söndag 6 januari 2013

Sista inlägget

Så där ja, nu är jag hemma. Det gick väl inte så smidigt som jag hade tänkt...
Flighten från Doha till Arlanda var överbokad och någon, högst oklart vem, hade bestämt att det var jag som inte skulle få följa med, inte som mer brukligt fråga om det finns någon frivillig. (Lärdom: erkänn INTE att du reser själv, utan i ett jäääättestort sällskap som du absolut inte kan separeras från). Jag utnyttjade till en början mitt nyvunna nepalesiska tålamod och höll mig lugn och trevlig. När alternativet presenterades (kl 02.00), att flyga omvägen via Paris och anlända Arlanda lördag kväll efter att sista tåget hem gått och att Qatar airways inte tar något ekonomiskt ansvar för extra hotellnatt där eller taxi eller någonting överhuvudtaget, brast tålamodet. Men tyvärr hjälpte varken skrik, fula ord eller krokodiltårar över att inte hinna träffa lillasyster. En stund fanns alternativet att de skulle bekosta en hotellnatt i Doha och att jag skulle få ta ett direktflyg söndag morgon, men det visade sig falla pa att Qatars regering tydligen inte vill ha genomresande i landet mer än 24 timmar. Så trött och sur tillbringande jag natten sittandes på Dohas inte så fantastiska flygplats och lyfte mot Paris kl 8 i morse. Byte och anlände Arlanda 18.35 där min fantastikst snälla pappa och lillasyster (!) väntade på mig och skjutsade mig hem. Anlände hem ganska exakt 12 timmar senare än planerat. All ersättning jag fått från Qatar airways är ett papper som säger att jag är berättigad 250 dollar, men ingenstans vill de hosta upp dem. Och jag behöver väl inte säga att mitt bagage är kvar i Paris....?

Så nu sitter jag här och mumsar på en smörgås som min snälla Ylva har försett mitt hem med. Funderar på var livet ska ta mig härnäst. Pappa sa något om fin skridskois. Ponnyn ska pussas på. Och jag har ett hus som ska flyttas in i. Och vem vet vad mer?

Kanske ska träna lite till Ornäsrännet?
www.ornasrannet.com

Finaste gammelponnyn!

Kanske inflyttningsfest med Dal bhat ;)

?

Något mer bloggande kommer det inte att bli, så intressant är inte mitt liv. Men jag hoppas att mitt skriveri från Nepal har gjort fler nyfikna på att besöka detta fantastiska land. Jag är sååå nöjd att jag fick ändan ur och åkte dit! Tack till er som läst och kommenterat!

Och vill ni hjälpa till att göra skillnad så bli medlemmar i Stella Star! www.stellastar.org1 kommentar:

  1. Welkome home!!!!
    Efter mkt om å men ;)

    Klart du ska fortsätta, det blir säkert nån mer resa du ska ut på, och då är det bara att fortsätta blogga :) Hojta till så byter vi namn på resmålet bara ;)
    KRAM!

    SvaraRadera